20/09/2024

Odigran je drugi meč dvadeset i trećeg kola Premijer lige BiH, meč u Sarajevu, između Sarajeva i Posušja.

Sarajevo – Posušje 6:0

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu danas je odigran meč dvadeset i trećeg kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Posušja, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Ovaj duel je počelo napadima Sarajeva, čiji su igrači uvodnim minutama ozbiljno prijetili, a u 24. minuti domaći su došli i do prednosti od 1:0, strijelac pogotka bio je Varešanović.

U 27. minuti Sarajevo ostaje sa igračem manje u polju, s obzirom da je crveni karton dobio Dupovac, no ni to nije omeli domaće u nakani da dođu drugog pogotka, što se dogodilo u 29. minuti, kada za 2:0 u korist svog tima ponovo pogađa Varešanović.

U 35. minuti već je bilo 3:0 za domaće, strijelac za, ispostavilo se i ishod prvog poluvremena, bio je Hebibović.

U nastavku meča, tačnije u 52. minuti, Sarajevo dolazi do prednosti od 4:0, strijelac četvrtog pogotka bio je Lazić.

U 67. minuti na semaforu je došlo do nove promjene, odnosno stajalo je 5:0 za domaću ekipu, strijelac narednog pogotka bio je Čataković.

Za dodatnu katastrofu Posušja pobrinuo se u 74. minuti Suljić koji svojim prvim pogotkom na meču donosi prednost od 6:0 u korist svog tima.

Do kraja meča više nije bilo rezultatskih promijena, i rezultat od 6:0 za Satajevo je bio konačni epilog ovog duela.

Ovom pobjedom Sarajevo je ostalo na četvrtoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Posušje ostalo desetoplasira ekipa prvenstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *