06/10/2024
received_778234559802931

Danas je odigrano šest od osam mečeva devetnaestog kola Prve lige FBiH, a naročito zanimljivo bilo je na mečevima u Konjicu, i u Bihaću.

Igman Konjic – Budućnost Banovići 1:1

Na Gradskom stadionu u Konjicu su se danas u okviru devetnaestog kola Prve lige FBiH sastali timovi Igmana i Budućnosti iz Banovića.

Ekipa Budućnosti je bolje ušla u meč i pogotkom Đerzića na poluvremenu imala prednost rezultatom 1:0, da bi u nastavku Igman pogotkom Ljuce poravnao na 1:1, a taj rezultat zadržao se i kasnije tokom drugog poluvremena uz podatak da su oba tima zbog crvenih kartona ostala i sa igračem manje u polju, te su ovi timovi podijelili bodove.

Ovom podjelom bodova Igman je ostao lider prvenstvene tabele, dok je Budućnost sada na četvrtoj poziciji ovosezonskog prvenstva.

Jedinstvo Bihać – GOŠK Gabela 2:1

Na stadionu pod “Borićima” u Bihaću danas su se u okviru devetnaestog kola ovosezonskog izdanja Prve lige FBiH sastali timovi Jedinstva i GOŠK-a iz Gabele.

U ovaj susret bolje su ušli Gabeljani, koji pogotkom Haračića iz jedanaesterca dolaze do prednosti od 1:0, međutim, Jedinstvo pogotkom Jazvina poravnava rezultat na 1;1, za ujedno i ishod prvog poluvremena.

U nastavku susreta Bišćani pogotkom Estechea dolaze do orednosti od 2:1, a to se na kraju ispostavilo i kao konačan rezultat ovog meča.

Jedinstvo je ovim trujumfom sada na dvanaestoj poziciji prvenstvene tabele, dok je GOŠK uslijed poraza sada ostao drugoplasirani tim tabele ovosezonskog prvenstva.

Današnji rezultati devetnaestog kola Prve lige FBiH:

Tabela nakon nepotpunog devetnaestog kola Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *