06/10/2024
20220329_222928-1

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostila je, u okviru prijateljskog susreta, na stadionu „Bilino polje“ u Zenici selekciju Luksemburga.

Bosna i Hercegovina – Luksemburg 1:0

Na stadionu “Bilino polje” u Zenici nogometna reprezentacija BiH ugostila je u okviru prijateljskog susreta selekciju Luksemburga, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Reprezentacija BiH napadački je ušla u ovaj meč i već u uvodnim minutama počela stvarati prilike, međutim, bez promijene rezultata, dok su Luksemburžanj u rijetko prelazili na protivničku polovinu, te se naposlijetku na odmor između dva poluvremena otišlo pri neriješenom rezultau, onom početnom bez pogodaka.

U nastavku susreta selekcija BiH je nastojala doći do pogotka protiv večeras bezopasnog Luksemburga, stvorila nekoliko šansi, i naposlijetku u 86. minuti stigla i do pogotka i povela sa 1:0, strijelac je bio Džeko.

Do kraja meča više nije bilo šansi, a samim tim ni rezultatskih promijena, te je rezultat od 1:0 bio i konačni epilog večerašnjeg duela.

Selekciju BiH u junu ove godine očekuju prvi mečevi u okviru Lige nacija B, gdje se nalazi u grupi sa Finskom, Rumunijom, i Crnom Gorom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *