07/10/2024
IMG_20220305_215719

Fudbalski klub Željezničar iz Sarajeva ove sezone igra u skladu sa predsezonskim očekivanjima, te se ekipa nalazi u sredini prvenstvene tabele Premijer lige BiH, tačnije na 5. mjestu, sa tendencijom borbe za pozicije koje po završetku sezone vode na međunarodnu klupsku scenu.

Ipak, Željezničar je u aktuelnoj sezoni poprilično neefikasan, te je ekipa za dvadeset i četiri odigrana kola postigao svega 21 pogodak, dok ih je u isto vrijeme primio dvadeset i četiri, a od sarajevskog tima su manje golova postigli samo Sloboda iz Tuzle, koje na svom kontu ima 20 pogodaka, i Leotar iz Trebinja sa sedamnaest postignutih golova, dok Posušje i Radnik iz Bijeljine imaju isti broj postignutih pogodaka kao i Sarajlije, odnosno, dvadeset i jedan.

Posebno zanimljiv podatak jeste i taj da je najefikasniji igrač Željezničara u dosadašnjem dijelu sezone postigao tek 2 gola, u pitanju je vezni igrač Nedim Mekić.

Istina, za Željezničar je ove sezone najviše pogodaka postigao napadač Luka Juričić, koji je nedavno napustio redove ovog kluba, a u dresu sarajevskog premiherligaša postigao je u sezoni 2021/22 tri pogotka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *