06/10/2024
IMG_20220409_152158

Odigrana su dva meča dvadeset i petog kola Premijer lige BiH, mečevi u Sarajevu, i u Tuzli.

Željezničar Sarajevo – Leotar Trebinje 3:0

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu danas je odigran meč dvadeset i petog kola Premijer lige BiH između Željezničara i Leotara iz Trebinja, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Ovaj duel je počeo napadačkom igrom domaćeg tima, a takav pristup igri se već u 5. minuti pretvorio u vodstvo Željezničara rezultatom 1:0, strijelac pogotka bio je Hodžić.

U 23. minuti Željezničar je poduplao svoje vodstvo, odnosno, na semaforu je stajalo 2:0 u korist domaćih, strijelac pogotka bio je Subašić.

Domaći su i nakon drugog pogotka nastavili sa napadima, što je u 28. minuti rezultatiralo novim pogotkom i vodstvom od 3:0, strijelac pogotka za, ispostavilo se kasnije, i rezultat prvog poluvremena bio je Mekić.

U nastavku susreta jecŽeljezničar bio bolji tim na terenu, Leotar je bio potpuno bezopasan, međutim, za razliku od prvog poluvremena, pogodaka više nije bilo, i ovaj duel se okončao rezultatom 3:0, u korist, dakle, domaćih igrača.

Ovom pobjedom Željezničar je ostao na petoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Leotar sada predposljednja ekipa prvenstva.

Tuzla City – Radnik Bijeljina 3:3

Na stadionu “Tušanj” u Tuzli danas su se u okviru dvadeset i petog kola Premijer lige BiH sastali Tuzla City i Radnik iz Bijeljine.

Ekipa Radnika je idealno otvorila meč, i već u 10. minuti pogotkom Živkovića došla do prednosti od 1:0, što se kasnije ispostavilo i kao rezultat prvog poluvremena, a u nastavku prvobitno domaći u 58. minuti pogotkom Čelikovića poravnavaju na 1:1, da bi gosti u 66. minuti pogotkom Đirića došli do novog vodstva, ovoga puta od 2:1, no Tuzla City u 69. minuti pogotkom Krpića poravnava na 2:2, ali u 87. minuti Bijeljinci pogotkom Handžića dolaze do prednosti od 3:2, no Tuzlaci u 90. minuti golom Mišića poravnavaju na 3:3, što se ispostavilo i kao konačan rezultat ovog duela.

Ovom podjelom bodova Tuzla City je ostala na drugoj poziciji ovosezonskog prvenstva, dok je Radnik ostao jedanaestoplasirani tim prvenstva.

Tabela nakon nepotpunog dvadeset i petog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *