06/10/2024
IMG_20220409_202731

Danas je odigrano šest od osam mečeva dvadeset i prvog kola Prve lige FBiH, a naročito zanimljivo bilo je na mečevima u Hadžićima, i u Bihaću.

Radnik Hadžići – GOŠK Gabela 1:2

U Hadžićima su se danas u okviru dvadeset i orvog kola Prve lige FBiH sastali timovi Radnika i GOŠK-a iz Gabele.

Ekipa Radnika je bolje otvorila i meč i pogotkom Sadikovića na poluvremenu imali prednost rezultatom 1:0, međutkm, u drugom poluvremenu Gabeljani pogotcima Boškovića dolaze do preokreta i vodstva od 2:1, a taj rezultat se naposkijetku ispostavio i kao konačni.

Ovom pobjedom GOŠK je sada lider prvenstvene tabele, dok je Radnik sada na desetoj poziciji ovosezonskog prvenstva.

Jedinstvo Bihać – Budućnost Banovići 1:2

Na stadionu pod “Borićima” u Bihaću danas su se u okviru dvadeset i prvog kola ovosezonskog izdanja Prve lige FBiH sastali timovi Jedinstva i Budućnosti iz Banovića.

Prvo poluvrijeme okončalo se bez pogodaka, a i u nastavku prvobitno Jedinstvo dolazi do orednosti od 1:0, strijelac je bio Esteche, no gosti uzvraćaju i golovima Mujarića i Trumića dolaze do preokreta i vodstva od 2:1, što se uspostavila i kao konačan rezultat ovog duela.

Budućnost je ovim trujumfom sada na četvrtom mjestu prvenstvene tabele, dok je Jedinstvo uslijed poraza sada na četrnaestog poziciji tabele ovosezonskog prvenstva.

Današnji rezultati dvadeset i prvog kola Prve lige FBiH:

Tabela nakon nepotpunog dvadeset i prvog kola Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *