07/10/2024
IMG_20220410_144001

Odigran je prvi meč današnjeg programa dvadeset i petog kola Premijer lige BiH, meč u Sarajevu, između Sarajeva i Rudara iz Prijedora.

Sarajevo – Rudar Prijedor 6:0

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu danas je odigran meč dvadeset i petof kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Rudara iz Prijedora, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Ovaj duel je počelo napadima Sarajeva, čiji su igrači uvodnim minutama ozbiljno prijetili, te već u 3. minuti domaći su došli i do prednosti od 1:0, strijelac pogotka bio je Suljić.

U 11. minuti Sarajevo dolazi i do drugog pogotka, odnosno, za vodstvo od 2:0 u korist domaćeg tima pogađa Varešanović, za ujedno i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku meča, tačnije u 47. minuti, Sarajevo dolazi do prednosti od 3:0, strijelac trećog pogotka bio je Varešanović.

U 60. minuti na semaforu je došlo do nove promjene, odnosno stajalo je 4:0 za domaću ekipu, strijelac narednog pogotka bio je Đokanović.

Za dodatnu katastrofu Rudara pobrinuo se u 64. minuti Avramovski koji svojim prvim pogotkom na meču donosi prednost od 5:0 u korist svog tima.

U 80. minuti bilo je i 6:0 u korist sarajevskog tima, šesti pogodak u korist Sarajeva postigao je Ramić.

Do kraja meča više nije bilo rezultatskih promijena, i rezultat od 6:0 za Satajevo je bio konačni epilog ovog duela.

Ovom pobjedom Sarajevo je ostalo na četvrtoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Rudar ostao na posljednjem mjestu tabele ovosezonskog prvenstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *