06/10/2024
IMG_20220305_215719

Fudbalski klub Željezničar iz Sarajeva mogao bi u finišu aktuelne sezone Premijer lige BiH biti ključni tim u borbi za opstanak u prvenstvu.

Naime, Željezničar u okviru nadolazećeg trideset i prvog kola Premijer lige BiH na svom terenu dočekuje ekipu Radnika iz Bijeljine, te ukoliko bi Sarajlije ostvarile trijumf ili remi, tada bi Bijeljinci matematički ispali u niži rang takmičenja, s obzirom da bi u tom slučaju na dva kola prije karaja takmičenja zaostajali minimalno šest ili sedam bodova za pozicijom koja garantuje opstanak.

Također, u posljednjem kolu Željezničar gostuje kod Slobode iz Tuzle, tima koji se trenutno nalazi na desetom mjestu prvenstvene tabele, na mjestu koje garantuje opstanak, međutim, Tuzlaci su trenutno samo na tri boda od zone ispadanja iz lige, te bi se moglo desiti da im meč sa Sarjlijama bude od vitalnog značaja.

Da li će Željezničar voljom žrijeba Premijer lige BiH postati “dželat davljenika” ili ipak neće, biće poznato tokom naredne dvije sedmice, do kada će prvenstvo u okviru najjačeg ranga nogometnog takmičenja u Bih biti odigrano.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *