06/10/2024
received_299569535275596

U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH, u četvrtak 12.05.2022. godine, održana je sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova Prve lige Federacije BiH.

Na sjednici se odlučivalo o izdavanju licenci klubovima koji su aplicirali za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2022/2023.

U skladu sa prednje navedenim, donesene su sljedeće odluke:

Licencu za učešće u takmičenju Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2022/2023 dobili su sljedeći klubovi:

NK BRATSTVO Gračanica, FK BUDUĆNOST Banovići, FK GORAŽDE Goražde, NK GOŠK Gabela, OFK GRADINA Srebrenik, FK IGMAN Konjic, NK JEDINSTVO Bihać, FK RADNIK Hadžići, FK RUDAR Kakanj, BFK SIMM BAU Kosova, HNK TOMISLAV Tomislavgrad, NK TOŠK Tešanj i NK ZVIJEZDA Gradačac.

Zaključkom Prvostepene komisije za licenciranje NS FBiH klubovima FK MLADOST Doboj Kakanj, HNK ORAŠJE NK TRAVNIK ostavljen je dodatni rok za dopunu dostavljene dokumentacije te će Komisija odluku donijeti nakon pregleda dodatne dokumentacije.

Također, u postupku je vanredna primjena licenciranja za klubove Druge lige Federacije BiH grupa Centar, Sjever, Zapad i Jug, a odluka o licencama za klubove iz nižeg stepena takmičenja će biti donesena na narednoj sjednici Komisije. 

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS FBiH , klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS/FS BiH u roku od 8 (osam) dana od dana dostavljanja odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS FBiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *