06/10/2024
IMG_20220514_184248

Odigrana su današnji susreti trideset i prvog kola Premijer lige BiH, tačnije, odigrana su dva susreta, sureti u Trebinju i u Mostaru, dok je jedan prekinut, i to onaj u Širokom Brijegu između Širokog Brijega i Sarajeva.

Široki Brijeg – Sarajevo 2:0 – prekid

Na stadionu “Pecara” u Širokom Brijegu danas su se u okviru susreta trideset i prvog kola Premijer lige BiH sastali timovi Širokog Brijega i Sarajeva.

Nakon prvog poluvremena mreže su mirovale, a u nastavku Širokobriježani u 52. minuti pogotkom Vukoje dolaze do prednosti od 1:0, da bi u 81. minuti Mujan svojim golom donio domaćima prednost i od 2:0, a onda je uslijedila neviđena glupost u izvedbi domaćih navijača, kada u 86. minuti neko sa tribnina pogađa u glavu igrače Sarajeva, Dupovca i Čatakovića, te se meč nakon toga prekinuo.

Trenutno nije poznato da li će se meč nastaviti ili ne, niti koji je epilog istog biti u slučaju da se ne nastavi, no jedno je sigurno, domaći navijači su svojim prvotimcima uskratili gotovo sigurnu pobjedu na današnjem meču.

Leotar Trebinje – Rudar Prijedor 2:0

Stadion “Police” u Trebinju danas je bio mjesto susreta trideset i prvog kola Premijer lige BiH, sastali su se Leotar i Rudar iz Prijedora.

Nakon prvog poluvremena nije bilo golova, a u nastavku Leotar u 76. minuti pogotkom Dujakovića dolazi do vodstva od 1:0, a zatim u 90. minuti pogotkom Krstovskog iz jedanaesterca i do 2:0, što se ispostavilo i kao konačan epilog meča.

Leotar je ovim pobjedom sada na osmom mjestu prvenstvene tabele, te su Trebinjci i definitivno izborili opstanak u ligi, dok je Rudar nakon poraza ostao na pretposljednjoj poziciji.

Odigran je posljednji susret dvadeset i sedmog kola Premijer lige BiH, susret u Vrapčićima gdje su se sastali Velež iz Mostara i Posušje.

Velež Mostar – Tuzla City 1:0

Na stadionu “Rođeni” u Vrapčićima danas su se u okviru susreta triudeset i prvog kola Premijer lige BiH sastali Velež iz Mostara i Tuzla City.

Poslije prvog poluvremena nije bilo golova, a u nastavku Velež u 59. minuti pogotkom Haskića dolazi do vodstva od 1:0, što se kasnije ispostavilo i kao konačan rezultat susreta.

Velež je ovim trijumfom sada na petoj poziciji na prvenstvenoj tabeli, dok je Tuzla City nakon poraza ostala na drugoj poziciji prvenstvene tabele.

Tabela nakon nepotpunog trideset i prvog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *