07/10/2024
IMG_20220607_230001

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostila je, u okviru susreta Lige nacija B, na stadionu „Bilino polje“ u Zenici selekciju Rumunije.

Bosna i Hercegovina – Rumunija 1:0

Na stadionu “Bilino polje” u Zenici nogometna reprezentacija BiH ugostila je u okviru susreta drugog kola grupe 3 Lige nacija B selekciju Rumunije, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Reprezentacija BiH napadački je ušla u ovaj meč i već u uvodnim minutama počela stvarati prilike, međutim, bez promijene rezultata, dok su Rumuni u rijetkim trenutcima kada bi prelazili na protivničku polovinu imali najbolju priliku i pogodili okvir gola, da bi se ipak naposlijetku na odmor između dva poluvremena otišlo pri neriješenom rezultau, onom početnom bez pogodaka.

U nastavku susreta selekcija BiH je bila znatno opasnija od svog protivnika, a u 68. miniti dolazi i do vodstva od 1:0, strijelac je bio Prevljak.

Nakon vodećeg gola bilo je još nekoliko poluprilika prilika na obje strane, međutim, na kraju se rezultat od 1:0 u korist selekcije BiH ispostavio kao konačni epilog.

Selekcija BiH je ovom pobjedom sada na diobi liderske pozicije na tabeli ove grupe, dok je Rumunija posljednja sa dva poraza iz dva meča.

Tabela grupe 3 Lige nacija B:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *