06/10/2024
IMG_20220614_224000

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostila je, u okviru susreta Lige nacija B, na stadionu „Bilino polje“ u Zenici selekciju Finske.

Bosna i Hercegovina – Finska 3:2

Na stadionu “Bilino polje” u Zenici nogometna reprezentacija BiH ugostila je u okviru susreta četvrtog kola grupe 3 Lige nacija B selekciju Finske, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Reprezentacija BiH napadački je ušla u ovaj meč i shodno tome već u 5. minuti povola sa 1:0, strijelac je bio Pjanić iz jedanaesterca.

Ipak, ubrzo nakon toga, Finska je iz svoje prve prilike poravnala rezultat na 1:1, strijelac je u 10. minuti bio Pukki.

Da stvar po izabranicke selektora Ivayla Peteva bude još gora, Finci su se pobrinuli u 18. minuti kada su poveli sa 2:1, strijelac je bio Kallman.

Međutim, u 31. minuti selekcija BiH postiže svoj drugi pogodak na meču i poravnava na 2:2, strijelac je, nakon intervencije iz VAR sobe, bio Džeko, za ujedno i rezultat vrlo sadržajnog prvog poluvremena.

U nastavku susreta selekcija BiH je nastavila napadati svog protivnika, a to se u 58. minuti i isplatilo, odnosno, domaća selekcija je došla do pogotka i vodstva rezultatom 3:2, strijelac je bio Džeko, a taj rezultat se kasnije ispostavio i kao konačni epilog ovog duela.

Selekcija BiH je ovom pobjedom ostala na liderskoj poziciji na tabeli ove grupe i došla nadomak plasmana u Ligu nacija A i u polufinale doigravanja za Evropsko prvenstvo 2024. godine, dok je Finska sada trećeplasirana u ovoj grupi.

Tabela grupe 3 Lige nacija B nakon četiri odigrana kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *