06/10/2024
IMG_20220711_130407

Nogometni/Fudbalski savez Bosne I Hercegovine danas će donijeti odluku o odgodama nekoliko utakmica prvog, a vjerovatno i drugog kola Premijer lige BiH.

Razlog tome jesu nastupi četiri kluba na međunarodnoj evropskoj sceni, konkretno, ove sedmice Zrinjski iz Mostara igra pretkola Lige evropskih prvaka, dok Borac iz Banjaluke, Tuzla City, a naredne sedmice i Velež iz Mostara, igraju pretkola Konferencijske lige.

Do ovakve informacije došli su i iz FK Sarajevo, koje će biti direktno pogođeno takvom odlukom, s obzirom da ovaj tim vrlo izvijesno neće igrati mečeve prva dva kola Premijer lige BiH, barem ne u ranije predviđenim terminima.

Šef stručnog štaba FK Sarajevo, Feđa Dudić, rekao je, u razgovoru sa novinarom portala sportskevijesti.com, a na konferenciji za štampu, da će meč prvog kola, koji njegov tim igra na svom terenu sa Tuzla City, biti gotovo sigurno odgođen, dok su velike šanse da se isto dogodi i sa susretom drugog kola, kada Sarajlije igraju sa banjalučki Borcem.

U sljedećem video prilogu u režiji portala sportskevijesti.com, poslušajte i pogledajte šta o odgodi mečeva Premijer lige BiH misle iz Fudbalskog kluba Sarajevo:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *