06/10/2024
IMG_20220714_220553

Tuzla City i Borac iz Banjaluke odigrali su svoje uzvratne mečeve prvog pretkola Konferencijske lige, Tuzlaci u Sarajevu protiv Tre Penne iz San Marina, a Banjalučani u Torshavnu protiv B36 Torshavn sa Farskih Ostvrva.

Tuzla City – Tre Penne (San Marino) 6:0

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu Tuzla City odigrao je uzvratni meč prvog pretkola Konferencijske lige protiv Tre Penne iz San Marina, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Ovaj susret je od svog početka, pa do svog ktlraja išao u smjeru pobjede ekipe iz Tuzle, koja je u 35. minuti pogotkom Smajlagića iz jedanaesterca povela sa 1:0, za ujedno i ishod ovog poluvremena, a u nastavku su Tuzlaci pogotcima Čelikovića u 49. minuti, potomom Kuzmanovića minut kasnije, zatim, Smajlagića u 57. minuti, Šukilovića minut kasnije, te Burića u 83. minuti došli do 6:0, što je bio konačan rezultat susreta.

Tuzla City ovim trijumfom, i ukupnim rezultatom 8:0, potvrdio plasman u narednu rundu takmičenja, gdje ih čeka nizozenski AZ Aalkmaar.

B36 Torshavn (Farska Ostrva) – Borac Banjaluka 3:1 (4:3 nakon jedanaesteraca)

U Torshavnu je večeras odigran uzvratnj susret prvog pretkola Konferencijske lige između B36 Torshavn sa Farskih Ostrva i Borca iz Banjaluke.

Ekipa B36 iz Torshavna je bolje ušla u meč, i pogotkom Egilssona u 35. minuti došla do prednosti rezultatom 1:0, za ujedno i ishod prvog poluvremena, uz podatak da su domaći u 44. minuti ostali sa igračem manje, s obzirom da je crveni karton dobio Jacobsen.

U nastavku meča prvobitno Borac dobija crveni karton, tačnije Gajić, a ekipa sa Farskih Ostrva je u 54. minuti drugim pogotkom Egilssona došla i do 2:0, a zatim u 66. minuti trećim pogotkom ovog igrača i do 3:0, da bi Banjalučani u 75. minuti pogotkom Tatara smanjili na 3:1, što je bio I krajnji rezultat meča, te se ušlo u produžetke, a naposlijetku i u jedanaesterca, nakon kojih su domaći rezultatom 4:3 došli do pobjede.

B36 Torshavn je ovim trijumfom izborio plasman u narednu rundu takmičenja, gdje ga čeka bolji iz duela između luksemburškog kluba Fola Esch i Tre Fiori iz San Marina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *