06/10/2024
IMG_20220716_225126

U Sarajevu, na stadionu “Grbavica” odigran je drugi susret današnjeg programa prvog kola Premijer lige BiH, sastali su se Željezničar i Leotar iz Trebinja.

Željezničar Sarajevo – Leotar Trebinje 1:1

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu večeras je odigran susret prvog kola Premijer lige BiH između Željezničara i Leotara iz Trebinja, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Susret je počeo terenskom inicijativom Željezničara, međutim, pomalo iznenađujuće, gosti u 20. minuti dolaze do pogotka I vodstva rezultatom 1:0, strijelac je bio Todorović.

Ipak, bolja igra Željezničaru se isplatila u 24. minuti, kada pogotkom Cicalića poravnava rezultat na 1:1, za kasnije se ispostavilo ujedno i ishod prvog poluvremena.

U nastavku meča Željezničar je imao veći posjed lopte, međutim, bez konkretnih šansi u završnici akcija, da bi u samom finišu susreta Leotar imao dvije stopostotne prilike, no ipak pogotka nije bilo, i ovaj duel se završio rezultatom 1:1, odnosno, neriješeno.

Ovom podjelom bodova zadovoljniji mogu biti nogometaši Leotara, koji se neporaženi vraćaju sa teškog gostovanja, dok nogometaši Željezničara ne mogu biti zadovoljni načinom na koji su otvorili slnovu sezonu.

Tabela nakon nepotpunog prvog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *