29/09/2024

Tuzla City je večeras odigrala svoj uzvratni meč drugog pretkola Konferencijske lige, Tuzlaci su u Sarajevu ugostili AZ Alkmaar iz Nizozemske.

Tuzla City – AZ Alkmaar (Nizozemska) 0:4

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu Tuzla City je odigrao uzvratni meč drugog pretkola Konferencijske lige protiv AZ Alkmaar iz Nizozemske, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Suaret nije mogao početi bolje po goste iz Nizozemske, koji u 34. minuti dolaze do prednosti od 1:0, strijelac je bio de Witt, ujedno i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku susreta Nizozemci su bili bolji tim na terenu, a takva igra im se u 61. minuti i isplatila, odnosno, povećali su svoju rezultatsku prednost na 2:0, strijelac pogotka bio je Pavlidis.

Samo dva minuta kasnije, na semaforu je stajalo i 3:0 za AZ Alkmaar, ovoga puta mrežu Tuzlaka pogodio je Lahdo.

U 81. minuti se nastavila serija pogodaka Nizozemaca u drugom poluvremenu, odnosno, na 4:0 u korist svog tima pogodio je de Jong, za ujedno i konačan rezultatat ovog duela.

Ovim trijumfom, AZ Alkmaar je ukupnim rezultatom potvrdio plasman u narednu rundu takmičenja, gdje ih čeka škotski Dundee United.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *