29/09/2024

Odigran je i drugi meč trećeg kola Premijer lige BiH, u Sarajevu su snage odmjerili Sarajevo i Sloga iz Doboja.

Sarajevo – Sloga Doboj 4:2

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu večeras je odigran meč trećeg kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Sloge iz Doboja, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Suaret nije mogao početi bolje po goste iz Doboja, koji već u 3. minuti dolaze do prednosti od 1:0, strijelac je bio Stevanović, ujedno i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku susreta Sarajevo je iz svog prvog napada, u 49. minuti, došlo do pogotka i poravnanja rezultata na 1:1, strijelac je bio Mulahusejnović.

Deset minuta kasnije rezultat se ponovo promijenio, i ponovo gol postiže ekipa Sarajeva, ovoga puta za vodstvo od 2:1, mrežu Dobojlija pogodio je Ikić.

U 64. minuti novi pogodak, i 3:1 za tim iz Sarajeva, ovoga puta mrežu ekipe Sloge iz Doboja pogodio je Džafić.

U 85. minuti novi gol na najvećem stadionu u BiH, ovoga puta postižu ga Dobojlije i smanjuju prednost domaćih na 3:2, strijelac je bio Dadić.

U 90. minuti novi gol, mrežu tima iz Doboja za prednost od 4:2 u korist Sarajeva pogađa Ahmetović, a što se kasnije ispostavilo i kao konačan rezultat meča.

Nakon ove pobjede Sarajevo je na diobi prve pozicije prvenstvene tabele, dok je nakon poraza Sloga sada na trećoj poziciji tabele ovosezonskog prvenstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *