29/09/2024

Odigran je i treći meč trećeg kola Premijer lige BiH, u Sarajevu su snage odmjerili Željezničar i Široki Brijeg.

Željezničar Sarajevo – Široki Brijeg 1:1

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu večeras je odigran meč trećeg kola Premijer lige BiH između Željezničara i Širokog Brijega, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Suaret je počeo napadačkom igrom Željezničara, čiji su igrači počeli stvarati šanse za gol, a gol je, kao nagrada za takvu igru, stigao u 40. minuti, strijelac je bio Santos Rodriguez, a što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku susreta oba tima su igrala napadački, nogometaši Željezničara sa željom da postignu i drugi gol i tako da se približe riješenju pitanja pobjednika, a gosti da dođu do poravnanja i izbjegnu poraz, a naposlijetku se u toj igri bolje snalaze gosti, koji pogotkom Vukoje u 90. minuti dolaze do poravnanja rezultata na 1:1, što se ispostavilo i kao konačan rezultat meča.

Ovom podjelom bodova Željezničar je sada na trećoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Široki Brijeg nakon remija sada na liderskoj poziciji tabele ovosezonskog prvenstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *