29/09/2024

Danas je u gradu Kostanay u Kazahstanu odigran uzvratni meč trećeg pretkola Konferencijske lige, sastali su se Tobol iz Kostanaya i Zrinjski iz Mostara.

Tobol Kostanay (Kazahstan) – Zrinjski Mostar 1:1 ( ukupni skor 1:2)

U kazahstanskom gradu Kostanay danas je odigran uzvratni meč trećeg pretkola Konferencijske lige, sastali su se Tobol Kostanay i Zrinjski iz Mostara.

Ekipa Zrinjskog je bolje ušla u ovaj meč, i već u 34. minuti pogotkom Ćužea došla do prednosti rezultatom 1:0, što se kasnije, unatoč još nekoliko izglednih prilika za Mostarce ishodom prvog poluvremena, već i čitavog meča.

U nastavku meča Tobol je u 53. minuti pogotkom Deblea poravnao na 1:1, potom su domaći u 80. minuti ostali i sa igračem manje, s obzirom da je crveni i karton dobio golman ovog kluba, Mokin, da bi naposlijetku 1:1 bio i krajnji epilog ovog duela.

Zrinjskog je ovim remijem, sa ukupnim rezultatom dvomeča od 2:1 u svoju korist, izborila plasmanu u četvrto pretkolo Konferencijske lige, gdje će čekati poraženog iz duela između slovačkog Slovana iz Bratislave i grčkog Olympiacosa iz Pireusa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *