08/10/2024
FB_IMG_1660757642656

Odigrana su oba današnja zaostala meča u okviru drugog kola Premijer lige BiH, susreti u Gabeli i u Srebreniku.

Tuzla City – Posušje 3:0

U Srebreniku su se danas, u okviru zaostalog meča drugog kola Premijer lige BiH, sastali Tuzla City i Posušje.

Tuzlaci su bolje uistinu u meč, u 21. minuti promašili jedanaesterac, neprecizan je bio Hrkać, no ipak u toj minuti domaći pogotkom Mehidića dolaze do vodstva od 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena, da bi u nastavku, u 60. minuti pogotkom Nargalića Tuzla City došla i do 2:0, a zatim u 93. minuti novim pogotkom Nargalića i do 3:0, što se ispostavilo i kao konačan epilog meča.

Tuzla City je ovim pobjedom sada na četvrtom mjestu prvenstvene tabele, te su Posušaci nakon poraza sada na desetoj poziciji.

Velež Mostar – Igman Konjic 1:1

Na stadionu “Perica Pero Pavlović” u Gabi danas su se u okviru zaostalog susreta drugog kola Premijer lige BiH sastali Velež iz Mostara i Igman iz Konjica.

Mostarci su bolje otvorili meč, i već u 7. minuti pogotkom Haskića došli do vodstva od 1:0, međutim, Igman u 36. minuti pogotkom Jakupovića poravnava na 1:1, što se kasnije ispostavilo, ne samo ishodom prvog poluvremena, već i kao konačan rezultat susreta.

Velež je s ovim remijem sada na šestoj poziciji na prvenstvenoj tabeli, dok je Igman nakon remija sada na osmoj poziciji prvenstvene tabele.

Tabela nakon nekompletnih pet odigranih kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *