29/09/2024

Nova sezona Premijer lige BiH u rukometu tek je počela, no nažalost nije počela bez prvih velikih problema.

Meč prvog kola između Vogošće i Gradačca, koji je trebao biti odigran danas u Vogošći, odigran biti neće, a razlog tome jeste činjenica da su gosti iz Gradačca odlučili da uopšte neće putovati na meč.

Ovu informaciju zvanično je potvrdio Rukometni klub Vogošća, bez da su izneseni detalji zbog kojih je RK Gradačac odlučio da neće odigrati susret.

“RK Vogošća želi informisati rukometnu bh. javnost o otkazivanju današnje utakmice 1. kola RPLBiH. Naš tim je trebao s početkom u 19.30 sati dočekati Rukometni Klub Gradačac, međutim gosti su otkazali svoj dolazak.

Očekujemo odluku Komesara takmičenja o ovom susretu.” – navodi se iz RK Vogošća.

Šta se dešava sa RK Gradačac, trenutno nije zvanično poznato, međutim, poznato da nešto u klubu definitivno ne štima onako kako bi trebalo, o čemu najbolje govori saopštenje ovog kluba, u kojem se navodi da će sutra biti održana vanredna sjednica izvještajno-izborna Skupštine.

“OBAVJEŠTAVAMO JAVNOST DA ĆE SE VANREDNA IZVJEŠTAJNO-IZBORNA SKUPŠTINA RUKOMETNOG KLUBA “GRADAČAC 1954” ODRŽATI U PONEDJELJAK 12.09.2022. GODINE U SALI ZA SJEDNICE SPORTSKE DVORANE U GRADAČCU SA POČETKOM OD 18 h !!!” – navodi se u saopštenju RK Gradačac.

Podsjećanja radi, unazad nešto više od pola godine, preciznije krajem februara ove godine, tokom razgovora novinara portala sportskevijesti.com sa trenerom RK Gradačac, Dadom Doborcem, a vezano za opštu situaciju u klubu, nije se dalo naslutiti da je ovaj klub u nekim prevelikim problemima, kako organizaciono tako i finansijski, no od tada je ipak prošlo više od šest mjeseci, a tadašnji razgovor možete poslušati u sljedećem video prilogu u režiji našeg portala:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *