07/07/2024

Ovosezonski prvotimac sarajevskog premijerligaša Željezničara, i odnedavno član kiparsog kluba Enosis Neon Paralimniou, Austrijsnac Aleksandar Vučenović, ima veoma zanimljivu statistiku u dosadašnjem dijelu karijere.

Naime, Vučenović je po vokaciji napadač, ima 25 godina, do sada je u karijeri igrao za pet klubova u pet različitih država, i postigao ukupno samo sedam pogodaka.

Tako je Vučenović karijeru započeo u Austriji, u tamošnjem klubu St. Polten, za koji je na 18 zvaničnih takmičarskih mečeva postigao samo 2 pogotka.

Potom je ovaj napadač igrao u Slovačkoj, za tamošnji klub SKF Sered, gdje se na sedam zvaničnih takmičarskih nije upisivao u listu strijelaca.

Zatkm je Vučenović igrao u Finskoj, u tamošnjem klubu Haka Velkeakoski, za koji je na 19 zvaničnih takmičarskih mečeva postigao 5 pogodaka, što mu je i najbolji golgeterski učinak u nekom klubu u dosadašnjoj karijeri.

Nadalje je ovaj Austrijanac zaigrao i u BiH, u FK Željezničar, za koji se na sedam zvaničnih takmičarskih mečeva nije upisivao u listu strijelaca.

Naposlijetku, nedavno je Vučenović pojačao kiparski klub Enosis Neon Paralimniou, gdje se za četiri odigrana takmičarska meča tokom ove sezone nije upisivao u listu strijelaca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *