29/09/2024

Odigrani su prvi mečevi današnjeg programa Premijer lige BiH, tačnije mečevi u Banovićima i u Trebinju.

Sloboda Tuzla – Široki Brijeg 0:3

U Banovićima je danas odigram meč trinaestog kola Premijer lige BiH u kojem su se sastali Sloboda iz Tuzle i Široki Brijeg.

Ekipa Širokog Brijega je bolje ušla u meč i pogotkom Pejića u 35. minuti povela sa 1:0, da bi u 41. minuti Lukić svojim pogotkom gostima donio prednost i od 2:0, što je ujedno bio ishod prvog poluvremena, a u nastavku Širokobriježani u 52. minuti golom Bagarića dolaze i do 3:0, a to je bio u konačni epilog ovog duela

Široki Brijeg je ovim trijumfom sada ponovo lider prvenstvene tabele, dok je Sloboda nakon poraza ostala devetoplasirani tim prvenstva.

Leotar Trebinje – Sloga Doboj 4:1

Na stadionu “Police” u Trebinju danas je odigram meč trinaestog kola Premijer lige BiH u kojem su se sastali Leotar i Sloga iz Doboja.

Tim Leotara je bolje otvorio meč i pogotkom Handžića već u 3. minuti poveo sa 1:0, da bi isti igrač u 32. minuti svojim pogotkom domaćima donio prednost i od 2:0, što je ujedno bio ishod prvog poluvremena, a u nastavku domaći u 65. minuti pogotkom Čavića dolaze do 3:0, potom Sloga iz jedanaeaterca smanjuje na 3:1, ali u 76. minuti Trebinjci pogotkom Milovića dolaze do 4:1, što se ispostavilo i kao konačan ishod ovog duela.

Leotar je unatoč ovoj pobjedi ostao na posljednjem mjestu prvenstvene tabele, dok je Sloga nakon poraza ostala osmoplasirani tim prvenstva.

Tabela nakon nepotpunog trinaestog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *