29/09/2024

Disciplinska komsija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Herecegovine, na sjednici je izrekla kazne za nekoliko klubova Premijer lige BiH, te za jednog igrača.

Nogometaš sarajevskog Željezničara, Clarismario Santos Rodrigues je zbog crvenog kartona na utakmici u Sarajevu, u okviru sedamnaestog kola Premijer lige BiH protiv Borca, kažnjen sa tri susreta negiranja, što je naksimalna moguća kazna za ovakav vid prekršaja.

Što se kazni vezano za ovu utakmicu tiče odlučeno je da će jednu utakmicu biti zatvoran sjeverna tribina stadiona “Grbavica”, a iz razloga što su navijači Željezničara pirotehničkim sredstvima gađali navijače Borca, dok je FK Željezničar kažnjen i novčanom kaznom od 10.00 KM zbog propusta u organizaciji meča.

Nadalje, kažnjen je i FK Borac iz Banjaluke sa 3.000 KM, a zbog upotrebe pirotehnike od strane navijača ovog kluba, tokom proslave 35. rođendana “Lešinara” na meču protiv tuzlanske Slobode.

Naposlijetku, novčano su kažnjeni i FK Sarajevo sa 2.000 KM zbog upotrebe pirotehnike navijača ovog kluba na meču sa FK Igman Konjic, te mostarski Zrinjski i Široki Brijeg, zbog upotrebe pirotehnile od strane navijača tokom međusobnog susreta, sa po 1.000 KM.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *