20/09/2024

Golman Marko Jovičić i Fudbalski klub Velež iz Mostara potpisali su sporazimni prekid saradnje, zvanično je potvrdio mostarski klub.

“Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba, kao i cjelokupnu sportsku javnost, da je dogovoren sporazumni raskid saradnje sa našim golmanom Markom Jovičićem.

Marko Jovičić rođen je 02. februara 1995. godine u Beogradu, Srbija. Prve fudbalske korake napravio je u Fudbalskom klubu Partizan. Tokom karijere još je branio za Žarkovo, Teleoptik, Hibernians FC i Inđiju, a u redove mostarskih Rođenih dolazi u januaru 2022. godine iz malteškog Mosta FC.

Veležov crveni dres nosio je u 8 navrata u kojima je 4 puta uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom. Za vrijeme svog boravka u Mostaru svojim radom i odnosom pokazao se kao odlična i uistinu dostojna konkurencija našem prvom čuvaru mreže Slaviši Bogdanoviću.

Fudbalski klub Velež Mostar našem Marku najiskrenije zahvaljuje za profesionalan pristup i doprinos igrama Crvenih, te mu želi mnogo sreće i uspjeha u nastavku njegove fudbalske karijere.” – navodi se iz FK Velež Mostar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *