17/09/2024

Nakon pobjede reprezentacije Hrvatske nad selekcijom Brazila u okviru četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Kataru, uslijedilo je slavlje i navijača ove reprezentacije koji su se u datom trenutku zatekli i širom BiH.

Između ostalog, u jeku zimske turističke sezone mnogi građani Hrvatske svoje vrijeme tradicionalno provode upravo u BiH, naročito po planinama oko Sarajeva i u samom glavnom gradu BiH gdje odsjedaju, a u sarajevskim mehanama su se tokom jučerašnjeg dana okupljali brojni turisti iz Hrvatske, navijači ove reprerentacije, te su im se pridružili i građani Sarajeva.

Sarajlije su odlučile svojim gostima pokazati gostoprimstvo i upotpuniti “štimung” kako bi se osjećali kao kod kuće, te su zajedno gledali meč i na kraju zajedno upriličili veliko slavlje nakon prolaska selekcije Hrvarske u polufinale Svjetskog prvenstva.

Atmosfera u jednoj od sarajevskih mehana po završetku meča je podsjećala na atmosferu kao kada igra reprezentacija BiH i ostvari neku značajnu pobjedu, a time su zasigurno umnogome doprinijeli građani Sarajeva, koji su se “solidarisali” sa turistima iz susjedne države.

Građani Sarajeva tako su građanima Hrvatske uzvratili gostoprimstvo tokom aktuelne zimske turističke sezone za slične obrnute situacije, tačnije, dešavalo se da u jeku ljetne turističke sezone širom Dalmacije u mjestima na obalama Jadranskog mora, turisti građani BiH organizivano gledaju neku važnu utakmicu selekcije BiH, a da ih u tome na sličan način podržavaju mještani.

Primjer iz Sarajeva je svakako za pohvalu, i dokaz da istovremeno može postojati i zdravo rivalstvo između navijača dvije različite reprezentacije, i zajedničko navijanje za jednu od dvije selekcije kada igra sa “trećim” rivalom.

Kako je izgledalo zajedničko slavlje navijača reprezentacije Hrvatske i građana Sarajeva u jednoj mehani u Općini Novo Sarajevo, pogledajte u sljedećem video prilogu tako što ćete koristiti sljedeći link:

https://www.index.hr/mobile/magazin/clanak/pogledajte-ludnicu-u-kaficu-u-sarajevu-nakon-sto-je-hrvatska-izbacila-brazil/2419647.aspx#brid_cp_Brid_70670228

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *