23/09/2024

Većini ljubitelja nogometa u BiH poznato je da je najveći stadion u državi – stadion “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu, koji ima kapacitet 32.500 sjedećih mjesta.

No nisu baš svi ljubitelji nogometa u BiH upućeni koji bosanskohercegovački stadion ima drugi najveći kapacitet, da li je to stadion “Bilino Polje” u Zenici ili stadion “Grbavica” u Sarajevu, a odgovor je – “Bilino Polje” u Zenici sa tačno 13.812 sjedećih mjesta.

Na trećem mjestu, prema kapacitetu sjedećih mjesta, nalazi se stadion “Grbavica”, koji može primiti tačno 13.449 gledalaca.

Na četvrtom mjestu, prema broju sjedećih mjesta, nalazi se Gradski stadion u Banjaluci, čiji je kapacitet 9.730 stolica, a na petom mjestu je stadion pod “Bijelim brijegom” u Mostaru sa kapacitetom od 9.000 sjedećih mjesta.

Na šestom mjestu prema ovom parametru je stadion “Tušanj” u Tuzli sa 7.200 sjedećih mjesta, dok su na diobi sedmog mjesta dva stadiona, i to stadion “Pecara” u Širokom Brijegu, i stadion “Rođeni” u Vrapčićima”, čiji su kapaciteti po 7.000 sjedećih mjesta.

Nakon ovih, prema kapacitetu, osam najvećih stadiona u BiH, ostali bosanskohercegovački stadioni trenutno imaju kapacitet od 6.000 ili manje sjedećih mjesta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *