05/10/2024
IMG_20230223_220043

Muška košarkaška reprezentacija BiH večeras je na domaćem terenu u Tuzli, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Japanu, Indoneziji, i na Tajlandu, ugostila selekciju Crne Gore.

BiH – Crna Gora 74:68

Tuzla je bila domaćin susreta četvrtog kola grupe “K” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine između selekcija BiH i Crne Gore, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je dvoranu “Mejdan” i medijski popratila susret.

Uvodni period meča pripao je selekciji Crne Gore, koja je češće od domaće selekcije imala prednost, a tako se i prva četvrtina okončala rezultatom 19:18, odnosno, prednost za goste od jednog koša razlike.

U drugoj četvrtini slična slika na terenu kao i u prvoj dionici, odnosno, selekcija Crne Gore je bila nešto boji rival na terenu, te održavala prednost, a tom linijom se na odmor između dva poluvremena otišlo pri vodstvu domaćih rezultatom 37:34, pri vodstvu od tri koša prednosti.

Treća četvrtina ovog duela bila je period igre u kojoj je selekcija BiH bila poprilično bolji rival, te su domaći prvobitno poravnali rezultat, a potom ga i preokrenuli u svoju korist, i rezultatom 54:48 za domaću selekciju ušlo u završnu dionicu meča.

Posljednja, četvrta, četvrtina ponovo je pripala domaći igračima, odnosno, selekcija BiH je održavala ranije stečenu rezultatsku prednost, i tako do konačnih 74:66, odnosno, do pobjede od osam poena razlike.

Kod reprezentacije BiH najefikasniji je bio Roberson sa 17 ubačenih poena, dok je kod Crne Gore najefikasniji bio Perry, koji je ubacio 18 poena.

Večerašnjim rezultatom selekcija BiH je ostala na četvrtoj poziciji grupe “K” kvalifikacija, te još uvijek ima šansu da izbori plasman u drugu rundu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, dok je Crna Gora ostala na trećoj poziciji u grupi, poziciji koja vodi na prvenstvo svijeta.

Tabela grupe “K” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine nakon četiri odigrana kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *