21/09/2024

Odigrana su dva današnja susreta dvadeset i prvog kola Premijer lige BiH, susreti u Čitluku i u Srebreniku.

Zrinjski Mostar – Posušje 5:0

Na stadionu “Bare” u Čitluku danas su se u okviru susreta dvadeset i prvog kola Premijer lige BiH sastali Zrinjski iz Mostara i Posušje.

Ekipa Zrinjskog je od početka pa do kraja meča dominirala na terenu, kako igrom tako i rezultatom, konkretno, prvotno u 35. minuti Posušje ostaje sa igračem manje, s obzirom da je crveni karton dobio Maglica, a Mostarci su u 41. minuti pogotkom Bilbije došli do prednosti od 1:0, za ujedno i ishod prvog poluvremena, da ni u nastavku Zrinjski pogotcima Ćorluke u 53. minuti, potom Tičinovića u 73. minuti, te Bilbije u 76. minuti i u 99. minuti došli do 5:0, što je bio i konačan rezultat meča.

Zrinjski se ovom pobjedom dodatno učvrstio na liderskoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Posušje nakon poraza ostalo na sedmom mjestu ovosezonskog prvenstva.

Tuzla City – Sloga Doboj 0:0

Na Gradskom stadionu u Srebreniku danas su se u okviru susreta dvadeset i prvog kola Premijer lige BiH sastali Tuzla City i Sloga iz Doboja.

Ovaj meč je ponudio nekoliko dobrih prilika za gol od strane domaćeg tima, no golova naposlijetku nije bilo, i meč se okončao onako kako je i počeo, neriješeno i bez pogodaka.

Ovom podjelom bodova Tuzla City je ostala na desetom mjestu prvenstvene tabele, dok je Sloga ostala osmoplasirani tim prvenstvena.

Tabela nakon nepotpunog dvadest i prvog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *