22/09/2024

Zbog rekonstrukcije travnjaka na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, Sarajevo će predstojeći domaći susret u okviru Premijer lige BiH igrati na stadionu “Pirota” u Travniku.

Tako će Sarajevo u okviru dvadeset i drugog kola Premijer lige BiH ekipu Veleža iz Mostara ugostiti u Travniku, dakle na stadionu “Pirota”.

FK Sarajevo će odigravanjem domaćeg meča na travničkoj “Piroti” ujedno imati čak peti različit domaći teren u aktuelnoj sezoni, s obzirom da su nogometaši ovog kluba svoje domaće utakmice igrali na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu, potom na stadionu “Bilino Polje” u Zenici, zatim na stadionu “Rođeni u Vrapčićima, te u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, gdje će se sutra, u okviru zaostalog meča Premijer lige BiH, sastati sa gradskim rivalom Željezničarom.

Važno je napomenuti da se nikada ranije, niti jednog klubu u BiH, nije dogodilo da promijeni pet domaćih terena u okviru susreta Premijer lige BiH, te se ovakva situacija može okarakterisati kao nevjerojatni historijski presedan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *