29/09/2024

Zbog, kako iz FK Posavina 1974 iz Broda navode, katastrofalnog odnosa Vlade Brčko distrikta prema sportu, ovaj klub je jos jedan sportski kolektiv koji nije u mogućnosti nastaviti takmičenje u proljetnom dijelu prvenstva, u ovom slučaju Druge lige Tuzlanskog Kantona – grupa Sjever, te se tim povodom oglasio i saopštenjem za javnost, koje prenosimo u nastavku teksta:

“Poštovani sugrađani, dragi prijatelji i simpatizeri kluba, cijenjeni igraci.

Zbog katastrofalnog odnos Vlade Brčko distrikta prema sportu, FK Posavina 1974 je jos jedan sportski kolektiv koji nije u mogućnosti nastaviti takmičenje u proljetnom dijelu prvenstva.

Podsjećamo javnost, članove i simpatizere kluba da smo se kao Uprava kluba uvijek odnosili domaćinski prema imovini kojom je klub raspolagao kao i sredstvima koje je dobijao od strane Vlade distrikta.

Zadnja sredstva koje je klub dobio bila su sredstva naznacena za fudbalsku sezonu 2020/2021, što znači da je Uprava kluba,zajedno sa ostalim donatorima finansirala klub zadnjih 18 mjeseci.

Ukoliko se odnos Vlade prema sportu promijeni u narednom periodu, pokušat ćemo nastaviti takmičenje u fudbalskoj sezoni 2023/2024.

Do tada sportski pozdrav od FK Posavina!!!
Uprava kluba.” – navodi se iz FK Posavina 1974 Brod.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *