29/09/2024

Odigrana su tri preostala susreta dvadeset i drugog kola Premijer lige BiH, susreti u Doboju kod Kanja, u Modriči, i u Posušju.

Sarajevo – Velež Mostar 0:1

Na stadionu “MGM Farm Arena” u Doboju kod Kaknja danas su se u okviru susreta dvadeset i drugog kola Premijer lige BiH sastali Sarajevo i Velež iz Mostara.

Prvo poluvrijeme ovog duela okončalo se bez pogodaka, da bi u nastavku Velež u 74. minuti stigao do prednosti od 1:0, i to tako što je igrač Sarajeva, Martinović, pospremio loptu u vlastitu mrežu, a što se kasnije ispostavilo i kao konačni epilog ovog duela.

Velež je ovom pobjedom ostao na četvrtoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Sarajevo nakon poraza ostalo na šestom mjestu ovosezonskog prvenstva.

Sloga Doboj – Željezničar Sarajevo 0:1

Na stadionu “dr. Milan Jelić” u Modriči danas su se u okviru susreta dvadeset i drugog kola Premijer lige BiH sastali Sloga iz Doboja i Željezničar iz Sarajeva.

Nakon prvih četrdeset i pet minuta mreže golmana ova tima su mirovale, a u nastavku susreta Željezničar u 82. minuti pogotkom Santosa dolazi do vodstva od 1:0, a taj se rezultat ispostavio i kao konačni na meču.

Ovom pobjedom Željezničar je ostao na četvrtom mjestu prvenstvene tabele, dok je Sloga ostala devetoplasirani tim prvenstvena.

Posušje – Široki Brijeg 0:1

Stadion “Mokri Dolac” u Posušju danas je bio mjesto odigravanja susreta dvadeset i drugog kola Premijer lige BiH između Posušja i Širokog Brijega.

Ekipa Širokog Brijega je bolje otvorila meč, i pogotkom Vukoje u 21. minuti došla do prednosti rezultatom 1:0, što se kasnije ispostavilo, ne samo rezultatom prvog poluvremena, već i čitavog toka meča, uz podatak da su Širokovćbriježani susret završili sa igračem manje, zbog, s obzirom da je crveni karton u 51. minuti dobio Knežević.

Široki Brijeg je ovom pobjedom sada na drugoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Posušje nakon poraza ostalo na osmom mjestu

Tabela nakon dvadest i drugog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *