06/10/2024
IMG_20230320_161903

Fudbalski klub Sarajevo danas je na stadionu “MGM Farm Arena” u Doboju kod Kaknja, u okviru dvadeset i trećeg kola Premijer lige BiH, ugostio i rezultatom 3:1 savladao HŠK Posušje.

Ipak, jedna stvar je već uoči samog početka meča bila poprilično iznenađujuća, a vezano je za sastav FK Sarajevo za duel sa Posušjem, i tiče se prvotimca ovog kluba, brazilskog napadača Renana Oliveire.

Oliveira je tokom zimskog prijelaznog roka stigao u redove FK Sarajevo iz ukrajinskog kluba Kolos Kovalivka, te je bio drugo najskuplje pojačanje u klupskoj historiji, plaćen je 170.000 eura, no danas ga nije bilo u zapisniku, razlog je nepoznat.

S obzirom da se Oliveira nije pojavio u zvaničnom zapisniku za meč, naš novinar se zapitao da li je uopšte doputovao sa timom u Doboj kod Kaknja, no vrlo brzo je lociran na tribini stadiona “MGM Farm Arena” kao jedan od trojice gledalaca susreta sa iste.

Zbog čega Oliveira danas nije konkurusao za meč sa Posušjem, trenutno nam je nepoznato, no zasigurno je iznenađenje da drugi najskuplje plaćeni igrač u historiji FK Sarajevo susrete svog tima gleda sa tribina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *