06/10/2024
IMG_20230327_105043

Takmičari Plivačkog kluba SPID Sarajevo zabilježili su ovog vikenda još jedan odličan nastup na međunarodnoj sceni.

Na Otvorenom prvenstvo Hrvatske u paraplivanju „Croatia open 2023“ održanom u Splitu takmičari SPID-a su osvojili ukupno pet medalja, a ekipa od pet takmičara imala je 21 uspješan start, te oborila 16 ličnih rekorda, medalje su osvojili u apsolutnoj kategoriji.

Ismail Zulfić najbolji paraplivač Bosne i Hercegovine, koji je ovog mjeseca osvojio i historijsku medalju na Svjetskoj seriji u Linjanu, klasu je potvrdio i u gradu pod Marjanom osvojivši zlato.

Takođe, reprezentativac Bosne i Hercegovine Ismail Barlov bio je srebrni u svojoj klasi, izvrstan utisak ostavila je i Elmedina Đocaj sa tri bronze, a ekipu SPID-a činili su još Kanita Šabanović i Nedim Njemčević, pod stručnim nadzorom trenera Ilde Kukuruzović.

„Prezadovoljni smo jer su naši takmičari potvrdili kontinuitet kako na samom takmičenju u Splitu, tako i međunarodnoj sceni. Posebno moramo pohvaliti našu plivačicu Elmedinu Đocaj kojoj je ovo takmičenje bilo prvo međunarodno, gdje napravila veoma dobre rezultate.“ – istakla je Ilda Kukuruzović.

Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju je nastupilo 120 takmičara iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Crne Gore.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *