06/10/2024
IMG_20230401_164005

Odigrana su sva tri današnja susreta dvadeset i četvrtog kola Premijer lige BiH, susreti u Čitluku, Trebinju, i u Konjicu.

Zrinjski Mostar – Široki Brijeg 3:1

Na stadionu “Bare” u Čitluku danas su se u okviru dvadeset i četvrtog kola Premijer lige BiH sastali Zrinjski iz Mostara i Široki Brijeg.

Ekipa Zrinjskog idealno je ušla u meč, i u 7. minuti pogotkom Stanića došla do prednosti od 1:0, za ujedno i rezultat prvog poluvremena, a u nastavku Mostarci u 51. minuti pogotkom Bilbije iz jedanaesterca dolaze i do 2:0, zatim u 61. minuti gosti pogotkom Koja smanjuju prednost domaćih na 2:1, no u 83. minuti novim golom Bilbije Zrinjski dolazi do 3:1, što je bio i konačan rezultat ovog duela.

Zrinjski se ovim trijumfom dodatno učvrstio na liderskoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Široki Brijeg ostao na trećoj poziciji ovosezonskog prvenstva.

Leotar Trebinje – Željezničar Sarajevo 1:0

Srafion “Police” u Trebinju danas je bio mjesto susreta dvadeset i četvrtog kola Premijer lige BiH, sastali su se Leotar i Željezničar iz Sarajeva.

Ekipa Leotara bolje je ušla u meč, i u 32. minuti pogotkom Stojkovića došla do vodstva od 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena, a kasnije se ispostavilo i čitavog toka susreta.

Leotar je ovom pobjedom sada na sedmoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Željezničar ostao četvrtoplasirani tim prvenstva.

Igman Konjic – Posušje 3:0

Na Gradskom stadionu u Konjicu danas su se u okviru dvadeset i četvrtog kola Premijer lige BiH sastali Igman i Posušje.

Tum Igmana je bolje ušao u susret, i pogotkom Ramića u 33. minuti došao do vodstva od 1:0, što je bio i ishod prvog poluvremena, da bi u nastavku domaći pogotcima Jakupovića u 78. minuti, te Hrelje u 91. minuti došli i do 3:0, što je bio i konačni epilog ovog duela.

Igman je ovom trijumfom sada na desetoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Posušje nakon poraza sada na jedanaestoj poziciji tabele ovosezonskog prvenstva.

Tabela nakon nepotpunog dvadeset i četvrtog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *