06/10/2024
IMG_20230217_173003

Trener Edis Mulalić nedavno se razišao sa Fudbalskim klubom Željezničar iz Sarajeva, dan nakon poraza sarajevskog tima u Vrapčićima od Veleža iz Mostara, u okviru prvog susreta polufinala Kupa BiH.

Mnogim navijačima Željezničara nije bilo posve jasno zašto su se klub i trener razišli, s obzirom da su rezultati tima, izuzev susreta sa Veležom, te prije toga i gostujućeg prvenstvenog poraza od Leotara iz Trebinja, bili relativno dobri, no u međuvremenu su stvari postale poprilično jasnije.

Kako nezvanično saznajemo mi sa portala sportskevijesti.com, a iz izvora bliskih nekolicini prvotimaca Željezničara, trener Mulalić imao je već nekoliko dana unatrag nesuglasice sa par igrača, a koje nisu uspjeli prevazići.

Nakon poraza u Trebinju od Leotara u okviru dvadeset i četvrtog kola Premijer lige BiH, te gore pomenutog poraza u Vrapčićima od Veleža, “čaša se prelila”, rukovodstvo FK Željezničar i Edis Mulalić su obavili informativni razgovor, te je jedino rješenje bilo da ovaj trener odstupi sa pozicije šefa struke, što se naposlijetku i desilo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *