06/10/2024
IMG_20230502_202602

Odigran je posljednji meč dvadeset i devetog kola Premijer lige BiH, meč Sarajevu, između Željezničara i Igmana iz Konjica.

Željezničar Sarajevo – Igman Konjic 1:1

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu večeras su se u okviru susreta dvadeset i devetog kola Premijer lige BiH sastali Željezničar i Igman iz Konjica, a ekipa portala sportskevijesti.com je posjetila ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv susret.

Prvo poluvrijeme ovog meča proteklo je u terenskoj inicijativi Željezničara, stvorili su domaći i nekoliko prilika, dok su se gosti bazirali na kontra napade, a iz jednig takvog u 25. minuti dolaze i do pogitka i vodstva od 1:0, strijelac za, ujedno i rezultat prvog poluvremena bio je Ramić.

U nastavku susreta ekipa Željezničara ipak koristi terensku inicijativu iz prvog dijela meča, te u 52. minutu dolazi do poravnanja rezultata na 1:1, strijelac je bio Amoah.

Od tada, pa do kraja meča, igralo se uglavnom na sredini terena, Željezničar nemoćan da dođe do vodstva, a Igman orihentisan preja očuvanju vlastitog gola, te se ovaj duel naposlijetku i okončao rezultatom 1:1, odnosno, neriješeno.

Ovom podjelom bodova Željezničar je sada na šestoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Igman sada devetoplasirani tim prvenstva.

Tabela nakon dvadeset i devetog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *