06/10/2024
IMG_20230507_195245

Odigrana su preostala dva meča tridesetog kola Premijer lige BiH, mečevi Sarajevu i u Banjaluci.

Željezničar Sarajevo – Velež Mostar 2:1

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu večeras su se u okviru susreta tridesetog kola Premijer lige BiH sastali Željezničar i Velež iz Mostara, a ekipa portala sportskevijesti.com je posjetila ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv susret.

Prvo poluvrijeme ovog meča proteklo je u terenskoj inicijativi Željezničara, stvorili su domaći i nekoliko prilika, dok su se gosti bazirali na kontra napade, a u 20. minuti domaći krunišu bolju igru i dolaze i do pogotka i vodstva od 1:0, strijelac za, ujedno i rezultat prvog poluvremena bio je Rodrigues.

U nastavku susreta ekipa Veleža u svom prvom ozbiljnijem napadu, iz jednog kontra napada, u 52. minutu, dolazi do poravnanja rezultata na 1:1, strijelac je bio Anđušić.

Nakon gola Veleža, igralo se uglavnom na polovini terena Mostaraca, a Sarajlijama se u 70. minuti ponovo isplatila terenska incijativa, s obzirom da dolaze do pogotka i novog vodstva, ovoga puta rezultatom 2:1, strijelac je bio Haračić.

Od tada pa do kraja meča Velež je bio nemoćan da dođe do poravnanja, a Željezničar orijentisan očuvanju vodstva, te se ovaj duel naposlijetku i okončao rezultatom 2:1 za domaće.

Ovom pobjedom Željezničar je sada na četvrtoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Velež sada petoplasirani tim prvenstva.

Borac Banjaluka – Sarajevo 1:0

Na Gradskom stadionu u Banjaluci večeras su se u okviru susreta tridesetog kola Premijer lige BiH sastali Borac i Sarajevo.

Poslije prvih četrdeset i pet minuta mreže oba golmana su mirovale, uz podatak da je Sarajevo u 45. minuti ostalo sa igračem manje na terenu, s obzirom da je crveni karton dobio Trako, a u nastavku Borac u 88. minuti pogotkom Predragovića dolazi do vodstva od 1:0, što se ispostavilo i kao krajnji epilog ovog duela.

Borac je ovom pobjedon ostao na drugoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Sarajevo nakon poraza ostalo trećeplasirani tim prvenstva.

Tabela nakon tridesetog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *