06/10/2024
received_1266650160617014

Četvrto dvodnevno Međunarodno paraplivačko takmičenje „Sarajevo open 2023“, pod sloganom „U vodi smo svi jednaki“ završeno je u vikendu za nama na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu.

Ukupnu pobjedu i pobjednički pehar u ekipnoj konkurenciji podigla je reprezentacija Hrvatske, koja je tokom takmičenja pokazala najviše.

Domaćinima i organizatorima paraplivači Plivačkog kluba SPID Sarajevo, koji su branili titulu od prošle godine pripalo je drugo mjesto, dok su treći bili članovi Plivačkog kluba Cipal iz Splita.

Hrvatska reprezentacija ove godine bila je pojačana Dinom Sinovčićem, osvajačem bronzane medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, dvostrukim svjetskim prvakom i evropskim prvakom.

Na takmičenju je nastupilo preko 100 plivača iz regiona i Evrope, a reprezentativcima, uključujući i bosanskohercegovački dvojac Ismail Zulfić i Ismail Barlov, poslužilo je kao još jedna u nizu kvalitetnih provjera pred nastup na mitinzima Svjetske serije.

Takmičenje „Sarajevo open“ je, napomene radi, uvršteno u kalendar Svjetske paraplivačke federacije, što znači da se rezultati vrednuju na svjetskom nivou.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *