07/10/2024
IMG_20230521_202040

Odigrani su svi mečevi pretpisljednjeg, trideset i drugog kola, ovosezonske Premijer lige BiH.

Željezničar Sarajevo – Posušje 3:0

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu danas su se u okviru susreta trideset i drugog kola Premijer lige BiH sastali Željezničar i Posušje, a ekipa portala sportskevijesti.com je posjetila ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv susret.

Poslije prvih četrdeset i pet minuta, u kojima su Sarajije bile nešto bolji rival, mreže oba golmana su mirovale, a nastavku susreta ekipa Željezničara ipak koristi terensku inicijativu, i u 83. minuti dolazi do prednosti od 1:0, strijelac je bio Hodžić.

U 86. minuti Posušje ostaje sa igračem manje na terenu, s obzirom da je crveni karton dobio Pavlović, da bi u 88. minuti Željezničar iskoristio jedanaesterac, siguran realizator najstrožije kazne, za vodstvo svog tima rezultatom 2:0, bio je Štilić.

U 93. minuti domaći dolaze do novog pogotka i povećanja svog vodstva, ovoga puta rezultatom 3:0, strijelac je bio Amoah, za ujedno i konačan rezultat ovog duela.

Ovom pobjedom Željezničar je ostao na četvrtoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Posušje poslije poraza sada desetoplasirani tim prvenstva.

Preostali rezultati trideset i drugog kola Premijer lige BiH:

Tabela nakon trideset i drugog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *