06/10/2024
IMG_20230612_181731

Na današnjoj prozivci prvog tima FK Željezničar iz Sarajeva, a u sklopu početka priprema za takmičarsku sezonu 2023/24, pojavilo se i nekoliko novih igrača u odnosu na prošlu sezonu.

Tako danas sa prvim timom FK Željezničar treniraju, pored ostalih, i prvotimac FK Budućnost iz Banovića 19-godišnji desni bočni igrač po vokaciji Maid Demirović, zatim prvotimac FK Sloga Doboj, 23-godišnji defanzivni vezni igrač Adonis Bilal, potom, prvotmac FK Famos Vojkovići, 20-godišnji krilni napadač Ognjen Radović, nadalje prvotimac NK Brnjaci 19-godišnji napadač Arman Buzoku, te prvotimac NK TOŠK Tešanj, 23-godišnji napadač, Kolumbijac Faver Ramirez.

Također, iz inostranstva dolaze trojica igrača, preciznije, dolaze doskorašnji prvotimac crnogorskog kluba Kom iz Podgorice 23-godišnji centralni vezni igrač Andre Đođ, zatim iz hrvatskog Neretvanca iz Opuzena stigao je 22-godišnji krilni napadač, Brazilac Allyson Honorio, dok je iz hrvatskog Dinama iz Zagreba došao 19-godišnji centralni vezni igrač Abdulmalik Al-Jaber, inače nogometaš iz Saudijske Arabije.

Da li će neki od ovih igrača potpisati zvanične ugovore sa FK Željezničar, i eventualno koji od njih, svakako će biti poznato u narednim danima, nakon što se stručni štab na čelu sa Nerminom Bašićem uvjeri da li, i koji od njih, posjeduju neophodan kvalitet da budu pojačanja u prvom timu.

U sljedećem video prilogu u režiji portala sportskevijesti.com, možete pogledati kadrove sa početka priprema FK Željezničar za novu takmičarsku sezonu:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *