07/07/2024

Trener Samir Adanalić više nije šef stručnog štaba OFK Gradina Srebrenik, zvanično je potvrdio ovaj klub.

“Obavještavamo vas da Samir Adanalić u novoj sezoni neće obnašati funkciju šefa stručnog štaba OFK Gradina.

Samir Adanalić je u protekle tri sezone s velikim uspjehom vodio ekipu, međutim izrazio je želju za odmorom i malom promjenom te će on u budućnosti ostati dio Plave porodice i po dogovoru ostati na raspolaganju klubu te biti zadužen za dodatno jačanje sportskog segmenta, kako u seniorskoj selekciji tako i u Omladinskom pogonu OFK Gradina.

Vrijedi istaći da je stručni štab koji su činili Adanalić – Bajrović – Gajić jedan je od rijetkih, ako ne i jedini, koji je pune tri godine predvodio jedan klub u kontinuitetu kada su u pitanju prvoligaške i premijerligaške ekipe.

U sezoni 2020/21 vodio je Plave do povratka u Prvu ligu FBiH, dok je u takmičarskim godinama 2021/22 i 2022/23 s relativno mladom ekipom ostvario jedne od najboljih rezultata u historiji Gradine i boravio u samom vrhu ljestvice, a na kraju smo sezonu u obje pomenute godine završili na zadovoljavajućoj šestoj poziciji. Vrijedi istaći da je Adanalić ispisao i historijske stranice Gradine kada je sa trenerske pozicije također vodio Plave i do Premijer lige BiH u sezoni 2011/12.

S obzirom da ovo nije oproštaj, ovim putem ćemo se našem sada već bivšem šefu stručnog štaba zahvaliti na kompletnom doprinosu na trenerskoj poziciji te mu zaželiti puno sreće i rada u predstojećim zajedničkim planovima i utakmicama. Idemo zajedno u nove pobjede!” – navodi se iz OFK Gradina Srebrenik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *