23/09/2024

Nogometni klub Čelik iz Zenice zvanično je potvrdio kako je ostao bez svog igrača Mirsada Šijerkića, inače prošlosezonskog prvog strijelca ovog kluba, te je ovaj igrač tako postao slobodan na tržištu.

“Na žalost obje strane, NK Čelik i Mirsad Šijerkić neće nastaviti saradnju u narednoj sezoni zbog poslovnih obaveza našeg, sada već bivšeg, napadača.

Prije svega želimo istaći da je Šijerkić u toku razgovora pokazao veliku iskrenost, poštenje i srčanost prilikom njegovoj saopštenja da zbog poslovnih obaveza neće biti u mogućnosti davati svoj maksimum na zelenom terenu u narednom rangu takmičenja, te da bi zbog toga bilo najbolje da klub i Šijerkić ne produže saradnju.

Šijerkić je u naš klub stigao uoči početka prethodne sezone. U zvaničnim utakmicama u prvenstvu upisao 28 nastupa i postigao 20 pogodaka i 4 asistencije. Ovu sezonu završio je kao najbolji strijelac našeg kluba, te drugi najbolji strijelac lige. Na svakoj utakmici pokazivao je koliko mu znači nositi crno-crveni dres i grb na njegovim prsima. Davao je svoj maksimum, nije gledao protivnika s druge strane, te tiho osvojio srca svih navijača ovog kluba.

Svoj odlazak doživio je emotivno, srčano i pun ljubavi prema jednom klubu, Čeliku. Ovim putem, velikog srca i poštovanja, zahvaljujemo se Šijerkiću što je za kratak period učinio mnogo za naš klub. Zaista je primjer mnogima kako se treba odnositi prema ovom klubu, a mi mu želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere!” – navodi se iz NK Čelik Zenica

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *