06/10/2024
IMG_20230703_194104

Nogometaši Tarik Mušinović i Edin Canović zvanično napuštaju redove FK Klis Buturović Polje, a razlog time je nauka kojoj se ova dva igrača žele ozbiljnije posvetiti, potvrđeno je iz ovog kluba.

“Po završetku sezone 2022/23. Tarik Mušinović i Edin Canović informisali su stručni štab i klupsko rukovodstvo da su donijeli odluku o napuštanju FK Klis Buturović-Polje. Ovaj dvojac posljednjih mjeseci je imao velikih poteškoća s uklapanjem fakultetskih obaveza i treninga/utakmica, što ih je primoralo na ovakvu odluku.

Mušinović je u Klub stigao u ljeto 2018. godine i zadržao se tokom cijele šampionske sezone 2018/19, kada je FK Klis stigao do titule Druge lige FBiH – Jug i ostvario plasman u četvrtfinale Kupa BiH. Nakon polusezone u FK Igman Konjic vratio se u naš klub u proljeće 2020. godine i u predstojećim godinama učestvovao u ostvarivanju niza uspjeha, gdje se posebno ističe polufinale Kupa BiH iz sezone 2020/21.

Njegova požrtvovanost i profesionalizam primjer su kako se mladi fudbaleri trebaju odnositi prema klubovima čije boje brane.

“Izuzetna mi je čast i ponosan sam što sam dio historijske generacije Klisa i što smo klub, Buturović-Polje i grad Konjic promovisali na najljepši mogući način. Sve su utakmice važne na svoj način, ali susreti Kupa Bosne i Hercegovine su one koje zauzimaju posebno mjesto u srcu i sjećanju te na koje sam posebno ponosan. Iskreno se nadam da ćemo u budućnosti izboriti veći rang i da nadmašiti naše prethodne uspjehe. Ovaj kolektiv to zaslužuje!”, rekao je Mušinović u posljednjoj izjavi za zvaničnu klupsku Facebook stranicu.

Edin Canović je martu 2021. godine postao član FK Klis i u ovom relativno kratkom periodu dao je veliki doprinos ostvarenim uspjesima našeg kolektiva.

“Imao sam zadovoljstvo biti član ove ekipe. Hvala vam na svemu, bezbroj lijepih uspomena i iskreno se nadam da ćemo se uspjeti plasirati u m:tel Prvu ligu FBiH u predstojećoj sezoni. Sretno!”, poruka je koju je poslao 23-godišnji Canović.

FK Klis će tokom predstojećeg VII Memorijalnog turnira Seid Padalović, koji ćemo uskoro zvanično najaviti, upriličiti mini oproštajnu ceremoniju za ovaj dvojac i poželjeti im sreću na privatnom i poslovnom planu. Hvala vam, momci! ” – navodi se iz FK Klis Buturović Polje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *