06/10/2024
IMG_20230704_195530

Biznismen Senad Mujkanović, većinom glasova delegata u Skupštini FK Sloboda Tuzla, kako nezvanično saznajemo mi sa portala sportskevijesti.com, a iz izvora bliskih FK Sloboda, izabran je danas za predsjednika Upravnog odbora ovog kluba.

Mujkanoviću će ovo biti drugi mandat na poziciji predsjednika FK Sloboda, a Upravni odbor će još činiti, između ostalog, i Dejan Pavić, Goran Milić, Admir Meštrović.

Do danas je najozbiljniji kandidat da postane predsjednik Upravog odbora FK Sloboda bio biznismen Azmir Husić, koji je nedavno potpisao i memorandum o razumijevanju s klubom, međutim, danas je došlo do preokreta, te će predsjednik biti Mujkanović.

Ono što je bitno za istaći, Azmir Husić je imao podršku navijačke grupe FK Sloboda, “Fukare Tuzla 1987”, dok Mujkanović nije imao podršku ove navijačke grupe, čak štaviše, žestoko su bili protiv imenovanja ovog biznismena, kojeg već danima kroz saopštenja za javnost nazivaju pseudonimom “mačak Tom”, odnosno, engleskom verzijom “Tom cat”, a zbog imena firme čiji je vlasnik.

U svakom slučaju će biti zanimljivo kako će navijači tuzlanskog kluba prihvatiti novonastalu situaciju, no sigurno je da će mnogi od njih biti veoma bijesni zbog svega.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *