08/07/2024

Odigrani su današnji prvi mečevi prvog pretkola Konferencijske lige, mečevi u Sarajevu između Željezničara i bjeloruskog Dinama iz Minska, te u Kutaisiu između gruzijskog Torpeda iz Kutaisia i Sarajeva.

Željezničar Sarajevo – Dinamo Minsk (Bjelorusija) 2:2

Na stadionu „Grbavicia“ u Sarajevu večeras su se u okviru prvog pretkola Konferencijske lige sastali Željezničar i bjeloruski Dinamo iz Minska, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv susret.

Prvo poluvrijeme ovog duela krenulo je naoadačkom igrom Željezničara, no Dinamo nakon kontra napada u minuti pogotkom Bakhara dolazi do vodstva od 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku meča Dinamo u 50. minuti dolazi do redoslijed od 2:0, strijelac drugog pogotka za ekipu iz Bjelorusije bio je Morozov.

Ipak, u 85. minuti Željezničar dolazi do pogotka nade da se može izbjeći poraz, te smanjuje prednost gostiju na 2:1, strijeac je bio Haračić.

U 92. minuti novi pogidak za Željezničar, ponovo je strijelac Haračić, ovoga puta za poravnanje rezultata na 2:2, što je bio i konačni epilog ovog duela.

Nakon ovog remija Željezničar je ostao sa realnim šansama da se domogne drugog pretkola takmičenja, a za takvi što će Sarajlijama biti potrebna pobjeda u uzvratnom meču, koji se igra na neutralnom terenu u Bakuu u Azerbejdžanu.

Torpedo Kutaisi (Gruzija) – Sarajevo 2:2

U Kutiaisiu su se večeras u okviru prvog meča prvog pretkola Konferencijske lige sastali predstavnik Gruzije Torpedo iz Kutaisia, i predstavnik BiH, Sarajevo.

Prvo poluvrijeme ovog meča proteklo je u boljoj igri Sarajeva, čiji su igrači dva puta pogađali okvir gola, no domaći u 44. minuti pogotkom Sandhikadzea dolaze do prednosti od 1:0, a u nastavku Renan Oliveira pogotkom u 47. minuti donosi Sarajevu poravnanje rezutata na 1:1, no Gruzijci golom Bugridzea u 48. minutu dolaze do novog vodstva, ovoga puta rezultatom 2:1, da bi Varešanović u 52. minuti Sarajevu donio novo poravnanje rezutata, ovoga puta na 2:2, što je bio konačni epilog susreta.

Ovim remijem Sarajevo je steklo blagu prednost pred uzvratni susret u kojem će biti domaćin, s tim da je Sarajlijama za prolaz u narednu fazu takmičenja potrebna pobjeda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *