05/10/2024
IMG_20230722_142218

Bosna i Hercegovina ima jednog predstavnika u ovosezonskoj Ligi evropskih prvaka, aktuelnog prvaka Zrinjski iz Mostara, te tri kluba u Konferencijskoj ligi, i to Borac iz Banjakuke, Sarajevo, i Željezničar iz Sarajeva.

Nakon što su odigrani mečevi u okviru prvog pretkola Lige evropskih prvaka i Konferencijske lige, bosanskohercegovački klubovi predstavnici u ovom takmičenjima ostvarili su novčanu zaradu od UEFA.

FK Sarajevo je jedini klub iz BiH koji je ispao u prvom pretkolu evropskih takmičenja, u ovom slučaju Konferencijske lige, no svejedno su u ovom klubu zaradili 250.000 eura.

Sarajevski Željezničar je prošao u drugo pretkolo Konferencijske lige, te tako do sada zaradio 550.000 eura, dok he Borac autimatski zaradio 450.000 eura, s obzirom da su Banjalučani bili slobodni u prvom pretkolu.

Zrinjski je do sada najviše zaradio od bosanskohercegovačkih klubova, mostarski klub je prošao u drugo pretkolo Lige evrropskih prvaka i samim tim 660.000 eura, dok to neće biti konačna cifra zarade, s obzirom da Mostarce očekuje još minimalno šest utakmica u evropskim takmičenjima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *