06/10/2024
20230728_000420

Odigrani su današnji prvi mečevi drugog pretkola Konferencijske lige, mečevi u Sarajevu između Željezničara i azerbejdžanskog Neftchia iz Bakua, te u Beču između Austrie iz Beča i Borca iz Banjaluke.

Željezničar Sarajevo – Neftchi Baku (Azerbejdžan) 2:2

Na stadionu „Grbavicia“ u Sarajevu večeras su se u okviru drugog pretkola Konferencijske lige sastali Željezničar i azerbejdžanski Neftchi iz Bakua, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv susret.

Prvo poluvrijeme ovog duela krenulo je napadačkom igrom Željezničara, a shodno tome domaći u 14. minuti dolaze do vodstva od 1:0, strijelac je bio Haračić.

Ipak, u 44. minuti gosti poravnavaju rezultat na 1:1, i to na način da je domaći nogometaš Kosorić pospremio loptu u vlastitu mrežu.

U 48. minuti prvog poluvremena Željezničar dolazi do novog vodstva, ovoga puta rezultatom 2:1, strijelac je bio Amoah, a što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku meča se uglavnom igralo između dva kaznena prostora, i kada se činilo da će rezultat uz prvog poluvremena biti konačni, u 92. minuti pogodak za Neftchi, strijelac pogotka za poravnanje rezultata na 2:2 je bio Hadzhiyev, a što je bio i konačni epilog ovog duela.

Nakon ovog remija Željezničar je ostao sa realnim šansama da se domogne trećeg pretkola takmičenja, a za takvi što će Sarajlijama biti potrebna pobjeda u uzvratnom meču, koji se igra u Bakuu u Azerbejdžanu.

Austria Beč (Austria) – Borac Banjaluka 1:0

U Kutiaisiu su se večeras u okviru prvog meča drugog pretkola Konferencijske lige sastali predstavnik Austrije, Austria iz Beča, i predstavnik BiH, Birac iz Banjaluke.

Prvo poluvrijeme ovog meča okončalo se bez pogodaka, a u nastavku Austria je u 94. minuti pogotkom Tabakovića došla do prednosti od 1:0, što je bio konačni epilog susreta.

Ovim trijumfom je Austria stekla blagu prednost pred uzvratni susret u kojem će biti gost, s Borcu je sada za prolaz u narednu fazu takmičenja potrebna pobjeda od dva pogotka razlike.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *