05/10/2024
IMG_20230728_152612

U Tuzli je u srijedu, 26. jula 2023. godine, u prostorijama SKPC “Mejdan”, održana Redovna skupština Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla na kojoj su izabrani novi članovi i rukovodstvo najvišeg klupskog tijela.

Dosadašnjeg predsjednika Skupštine gospodina Ninu Džambića naslijedio je Aleksandar Jović, dok je umjesto dosadašnjeg potpredsjednika Emira Muratbegovića izabran Neim Husić.

Skupština je također dopunjena sa novim članovima i to: Nermin Čolić, Nebojša Tomić, Nedim Arnautović, Mario Lovrić, Mirsad Ovčina, Almir Šećkanović, Mirsad Husanović, Burhan Limani, Fuad Mešanović, Nedžad Aljković, Nedžad Bijesović, Isak Memišević, Omar Radončić, Sanel Mašić, Nermin Muhanović, Denis Muharemagić, Zlatan Fazlić, Eldar Bajrić, Jasmin Rahmanović, Sanel Mašić, Rusmir Husagić, Almir Zulić, Nerim Tuzak, Gordan Isabegović, Emir Fazlović, Adnan Omerović, Saša Arnautović i Jasmin Bešlagić. 

Novoformirana Skupština radiće na principu plaćanja članstva na mjesečnom nivou, što do sada nije bio slučaj u ovakvim oblicima organizacije skupštine.

Članarina u klupskoj skupštini iznosiće 100,00 KM po članu skupštine mjesečno, a osim toga, sadašnji model skupštine zamjenio je prijašnji model koji je zasnovan na principu upravljačkih prava te se sa ponosom može reći da je Sloboda vraćena građanima Tuzle i svim njenim navijačima. 

Važno je dodati da se prilikom popune skupštinskih mjesta, vodilo računa da u ovom tijelu budu zastupljeni članovi svih udruženja i skupina koji gravitiraju prema FK Sloboda.

Članovima novoformirane Skupštine se obratio predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda Tuzla Senad Mujkanović, a sa sjednice je poslana jasna i nedvosmislena poruka – Ekspresan povratak u Premijer ligu BiH primarni je cilj svih klupskih struktura.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *