07/10/2024
IMG_20230810_224908

U Mostaru je večeras odigran prvi susret trećeg pretkola Evropske lige, sastali su se Zrinjski iz Mostara i Breidablik Kopavogur sa Islanda.

Zrinjski Mostar – Breidablik Kopavogur (Island) 6:2

Na stadionu pod “Bijelim brijegom” u Mostaru večeras su se u okviru prvog susreta trećeg pretkola Evropske lige sastali su Zrinjski i Breidablik Kopavogur sa Islanda.

Ovaj meč je već od svog samog početka nagovijestio da će na terenu nogomet igrati samo jedan tim, i to Zrinjski, odnosno, Mostarci su već nakon prvog poluvremena golovima Kiša u 2. minuti, zatim Malekinušića u 22. minuti, potom Kiša u 30. minuti, nadalje Bilbije u 33. minuti, te Malekinušića u 40. minuti imali prednost od 5:0, uz podatak da je Breidablik u 31. minuti ostao i sa igračem manje, s obzirom da je crveni karton dobio Einarsson, da bi u nastavku domaći u 56. minuti golom Ivančića došli i do 6:0, no Islanđani golovima Ludvikssona u 64. minuti, te Eyjolfssona u 74. minuti smanjuju prednost Zrinjskog na 6:2, a što je bio i konačan epilog ovog duela.

Zrinjski je ovom pobjedom faktički osigurao plasman u narednu rundu takmičenja, te je ujedno “de facto” osigurao, barem, grupnu fazu Konferencijske lige, dok je Breidablik, osim ukoliko ne napravi neviđeno čudo u uzvratnom meču, već večeras eliminisan iz Evropske lige, te će igrati posljednje pretkolo Konferencijske lige.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *